Powered by Blogger.

Monday, 10 December 2012

Mengumpat


huahaha3... balik-balik org kata SPR tak betul. wow! bekas TPM dan Menteri kata SPR tak betul! dulu masa jadi TPM dan Menteri kenapa diam membisu? well, waktu tu dorang ada kuasakan? boleh enjoy puas-puas dengan kuasa yg ada! dasar penipu dan bermuka-muka politik dorang hanyala untuk balas dendam.Tak ikhlas pun
Undi pos tidak adil? Dah parti pembangkang and org bersih gelarkan tentera dan polis Anjing. ikut logik, korang nak undi ke parti yg kata korang Anjing? salah siapa? agama dah larang jangan menggelarkan org dengan binatang.
pengundi hantu?  kata kat SPR, dorang pun pening kepala sebab ada satu kampung tu ada 1000 org alamat yg sama! kenapa? sebab alamat surat menyurat dorang hanya akan menuju kat kedai Pak Jabir. kampung dorang tak ada alamat. hanya nama pemilik surat dan nama kampung je.
penduduk tak aktif. ya, sebab ada warga Malaysia yang tak tukar KP lama kepada mykad. then tiba2 baru tgedik-gedik nak mengundi. sedangkan data mereka x pernah wujud! damn! ada plak orang kata 300 000 org India xada KP. pergh! pedih je budak2 JPN dengar statement tu. sebab tu kerajaan buat arahan nak lahirkan anak kena kat hospital sebab taknak nanti org kata dia tak ada KP sebab lahir kat rumah.
udah2 la korang kutuk SPR. korang kerja kat SPR baru korang tau peritnya masalah2 tentang pengundi. lepas tu baru korang tau fitnah apa yg telah tersebar dan baru korang pedih telinga kena gelar Anjing... huahaha3...
aku menentang Bersih sebab Bersih ada sentimen politik terancang. kalau korang kata aku bodoh pun aku tal kesah. sebenarnya aku tak nak jadi bodoh berpanas dan menjerit-jerit cam orang giler yg lebih giler dari orang giler. kalau ingat buat demo tu kerana Allah, insyaallah x jadi perkara bukan-bukan
siap sampai buat demo kat Madinah dan Mekah! ya Allah. Kenapa sampai ke tempat suci tu korang masukkan cerita politik? apa niat dorang sebenarnya! mencari keredhaan Allah ke tu?
cerita politik dengan org yang pro kepada mana-mana pihak memang susah! bila boleh aku akan mengundi orang yg beragama Islam tidak kira apa Parti Politiknya.

Tuesday, 4 December 2012

Diinspirasikan daripada kisah seorang remaja Amerika Syarikat,Steve Pavlina.Pada usia 19 tahun beliau berada di dalam penjara dan dibuang sekolah akibat peristiwa itu .Namun , beliau dapat menyedari tujuan yang sebenar dan berubah menjadi  seorang yang berjaya.


Saturday, 24 November 2012

Semenjak akhir-akhir ni ,semakin banyak cerita pasal jangkaan bila PRU13 .Yelah , paling lambat pun bulan 3 tahun depan ,genap 5 tahun maksima 1 penggal lepas PRU 12 . Musim pilihan raya ni , modus operandi yg pasti Pakatan Rakyat guna ialah , kumpul rakyat ramai-ramai lepas tu buat perhimpunan (antaranya BERSIH),tujuannya nak tarik pengundi atas pagar.Yang penyokong , macam biasa tetap sokong even ada sebahagian yang sekadar jadi pak turut.Mungkin ada pulak lepas ni.

Perhimpunan BERSIH yang tak berapa bersih tu , peserta-peserta terdiri dari pelbagai individu yang katanya nak berjihad ,Tak terkecuali ,wanita dan kanak-kanak.Dalam semangat berkobar-kobar untuk 'berjihad' ni , ada pulak event mandi-manda(kena sembur dengan water cannon la).Pakai la 5 6 lapis baju sekalipun, perempuan yang kebasahan akan tetap kelihatan seperti berbogel (baju renang muslimah ?? shitty je).Agaknya ada jugak peserta-peserta lelaki yang join perhimpunan ni  dapat dua faedah ,satu untuk 'berjihad' dan satu lagi untuk tengok free show . Dah la tak payah  bayar ,dapat pulak yang sebelum ni jadi private je ,wahhaaa

Hang toksah duk kata sebab polis yang gatal nak guna water cannon, tu memang method diorang .Umumnya mesti korang  dah tau yang polis akan buat macam tu .Jadi memang korang sengaja apply untuk buat freeshow ni .wahhaaa . Polis Malaysia kejam ? jahat ?Well kebanyakan orang yang tak bersyukur je yang  cakap macam tu . Cuba bayangkan kalau polis Thailand yang jaga , ramai yang akan jadi arwah kot.(dapat mati jihad ?)

Itu saja untuk kali ni , tahniah untuk korang yang 'berjihad' wahhha dan untungla sape-sape yang dapat freeshow tu !

p/s~budak baru belajar.Mohon betulkan yang salah